DET TURKOSA KUVERTET – Rikast vinner! är världens första bok om passionssparande. Fokus ligger på hur du kan prioritera och njuta av det som får dig och andra att må bra. Både nu och längre fram.

Du lotsas smidigt och lätt genom intervjuer, forskningsresultat och konkreta verktyg, övningar och frågor. Allt sammantaget leder till värdefulla reflektioner över vad ett rikt liv innebär för dig och ger dig inspiration till att måla upp din egen målbild och aktivt fokusera på de relationer och passioner som är viktigast för dig.

Rikast vinner! anspelar på de stunder när vi gör något vi tycker mycket om och känner; ”Precis nu i den här stunden är jag rikast i världen”.

Boken ges ut på Kikkuli Förlag, det lilla förlaget som ger ut böcker med viktiga budskap för stora och små. Läs gärna mer om böckerna och författarna på www.kikkuli.com

Bild på boken och boll med hänvisning att kunna provläsa den.

Köp boken av författaren, på adlibris.com eller bokus.com

Boken finns att köpa via näthandlarna och i fysiska butiker runt om i landet. Har butiken den inte inne, beställer de gärna.  Du kan också beställa den av författaren eller förlaget.

Mycket positiv recension
”…Genom att passionsspara och bygga relationskapital kommer vi, enligt författaren, att få ett rikare liv både före och efter det vi fyller 65. Läsaren blir i boken lotsad till att inventera nuläget, skapa målbilder och får dessutom massor av tips på aktiviteter och idéer att förverkliga för fler passioner och relationer. Boken är mycket bra, viktig och inspirerande som hjälp att planera hela livet och inte bara den ekonomiska delen. Kanske borde den följa med som bilaga till de orange kuvert som dimper ner i brevlådan.”
Therese Lundholm, lektör. BTJ 0117 (Bibliotekstjänst)

Hur tänker andra?
T.ex. Karin, Håkan och Kersti?

Bild på pusselbit.

Karin funderar över jobbandet

Karin, som nu är 49 år minns det intensiva livspusslet med tre barn och karriär. Det var slitsamt och svårt att få ihop. Nu har barnen flyttat hemifrån, hon har skilt sig och föräldrarna är borta. Det nya jobbet är mycket stimulerande, men också krävande.

Hon funderar: – Tänk att allt det man gick och längtade efter nu fylls upp med jobb istället. Nu funderar jag på vilken tomhet jag försöker fylla med att jobba så mycket? Är det barnen? Föräldrarna? Eller både och kanske?

Bild på fransk flagga.

Håkan drömmer om Frankrike

Håkan har bestämt sig för att nu, vid 56 års ålder, börja plocka ut sparade semesterdagar och vara ledig varannan fredag för att bland annat gå en digital kurs i franska. Han drömmer om att på sikt vara mer i Frankrike.

– För att kunna fungera där måste jag komma in i en kontext, måste förstå vad som händer, kunna läsa tidningar, se på TV och fatta lite av vad som sägs, säger Håkan.

Han ser det också som en fördel att testa hur det känns att vara ledig när andra jobbar. Vad tycker han egentligen om det?

Bild på glödlampa.

Kersti startade firma

Så här säger Kersti, 69 år, som startade eget företag i samband med pensioneringen:

De råd jag skulle vilja ge till yngre personer är: Skissa på en plan på vad du helst vill göra. Skriv ner intressen och drömmar du har. Välj ut något av dessa och gör dem. Prata igenom ditt nya liv och dina planer med någon annan. Man får tips av varandra. Ta tag i möjligheterna!

Jag hade långt gångna planer på eget företagande i någon form och av en slump hittade jag en produkt som jag nu importerar och säljer på nätet! Det är så kul och jag kan göra det i den omfattning som passar mig.